Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2013 20:11 - БАТАК НЕ Е МИТ-ПРОТЕСТНО ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ НА ВМРО-24.МАЙ.2013
Автор: buditel1batak Категория: Новини   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.05.2013 20:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БАТАК НЕ Е МИТ! Съб., 05/25/2013 - 13:23 — Zvety Body: 

image 


 
 На 24 май – най-светлият български празник- ВМРО БНД организира факелно шествие под наслов „Да защитим българската история! Да защитим България! Да защитим Батак!“. С патриотична музика, въстанически знамена и обърнат „на война“ трибагреник,  шествието премина през централните градски улици на Батак и завърши със символична обсада на църквата – костница „Св. Неделя“. 
Градският площад се изпълни с батачани, които с интерес  слушаха разобличителната реч на Даниела Гаджева – председател на Общинския комитет на ВМРО БНД – Пазарджик.

     „ Не се гаси,  туй що не гасне!“ Няма да угасне и вечният пламък  на хилядите невинни души  жестоко избити тук в Батак.    На този светъл ден най-българският празник ние от ВМРО издигаме глас! Запалваме факлите на светлината с надеждата да събудим всички онези , които все още не виждат какво се случва тук, 137 години след  жестокото клане! 

    В тези мътни дни на безпътица и морален упадък, на жесток интелектуален, икономически и всякакъв вид геноцид , на който българският народ е подложен,  малката църква  на Батак, както са я наричали някога, с ниските врати, през които влизаш приведен,  всъщност е голямата църква на България, от която излизаш с високо вдигната глава! Тя е този вечен символ в сърцата ни, който учи поколения наред на патриотизъм и вяра, зарежда ни с чувство на гордост и надежда, че с такъв велик народ България ще бъде вечна!

    Издава се Житие и Акатист на Баташките мъченици, за което се твърди, че е одобрено от Светия синод, няма автор само издател. В него Батачани са сравнени с  кротки овце и агънца, които сами отиват да извършват себежертвоприношение! Цитирам: стр. 41 : „Избрани Христови Агънца , заклани като изкупителна жертва за греховете на българският народ.“

    Желанието за свобода на Родината и освобождение ли е греха на батачани и на целият български народ?!

    Заради което се наложило ,пак цитирам стр. 20: „Христовите агънца обречени на заколение, стояли и смирено чакали реда си.“

    Аз оставам безмълвна от тази низост, не знам за вас, в  която батачани са сравнявани с агънца, а че е имало Априлско въстание през 1876 г. и че са загинали преди всичко за свободата на Родината си е пропуснато удобно… Искам да напомня на всички забравили историята си, че на тяхното знаме е писало „Свобода или смърт!“, което ясно показва, че заради Свободата си те не са преклонили  робски глави! Искам да ви напомня паметните думи на кмета на Батак Трендафил Керелов, канонизиран заради мъчителната си смърт, в предсмъртният си час той казва: „Чеда мои, смъртта за свободата на Отечеството е свято причастие! Няма страшна смърт, страшно е робството!“

    Срам и позор за дръзналите да подменят или премълчат тези исторически факти във въпросното житие, в разрез с националните ни интереси! Някой отново  иска да подмени историята , защото това житие е вече на пазара!!!“

    Ангел Джамбазки – зам. председател на ВМРО БНД в още по- пламенна реч заяви категоричното намерение на организацията, че няма да допусне символа на българската свобода да бъде заличен. „Интересите на поп и кмет са нищо пред паметта на България!“ – каза той. „Днес, на този празничен ден, който за нас не е празник, сме тук, за да покажем, че ВМРО е преди всичко обединение на българските родолюбци и патриоти! Ние ще се борим докато малката църква-костница не се върне при нейният единствен собственик –българският народ! Загиналите за българската свобода не са никакви жертвени агънца, те са Герои!“image

    Думите на Даниела Гаджева и Ангел Джамбазки разтърсиха батачани.

    След  много работа на културно-историческо дружество „Будител“, се оказва , че историческата църква "Св. Неделя" е прехвърлена после дарена незаконно! Съставяни са документи с невярно съдържание, с което са засегнати  общонационалните интереси и са нанесени морални и материални вреди в ущърб на нацията и историческото ни наследство!

    1911 г.  чл. 25 от Закона за старините препотвърдено от Постановление на  Министерски съвет № 1608 от 1952 г., в което сграда и парцела на Историческата църква „Св. Неделя“ са одържавени. В последствие до ден днешен не е имало Акт за раздържавяване!

През 2000 г.  се появява Акт за Публична общинска собственост № 110. Кой , как и откъде си позволява да превръща държавна собственост , паметник на културата  I- степен от национално значение в общинска собственост без официален акт за раздържавяване?!  До тук обаче промените не спират. През 2011 г. на основание на появилият се незнайно от къде Акт за Публична общинска собственост  № 110 парцела на земята, не църквата променя собствеността от публична в частна общинска собственост с решение № 477, което е отменено след намеса на Прокуратурата с Решение № 487!

image    … Един месец по късно, отново настъпва  втора промяна  на собствеността на парцела с решение № 488  от публична в частна, се съставя акт за Частна общинска собственост  № 504,  но забележете този път и за ЦЪРКВАТА И ЗА ПАРЦЕЛА НА ОСНОВАНИЕ ОТМЕНЕНОТО ВЕЧЕ РЕШЕНИЕ № 477. Дописана и е Църквата, която по закон продължава да е държавна собственост! И на основание този акт 504  тя е дарена Пловдивска Митрополия!

    ВМРО БНД ще продължи своята борба в името на България! Въпреки, че историята ни е подложена на тенденциозно обезличаване, кръвта не може да бъде заличена! Дирите й са дълбоки и вечни, неподвластни на триене, неподвластни на никоя власт и на никой човек!

    Да живее България!

Д Е К Л А Р А Ц И Я от батачани и българи-родолюбци СРЕЩУ ПОДМЯНА  НА  НАЦИОНАЛНАТА НИ ПАМЕТи незаконно ползване от Пловдивска митрополия на църква-костница Батaк   
ЧЕТЕТЕ ТУК;
buditel1batak.blog.bg/history/2013/05/13/d-e-k-l-a-r-a-c-i-ia-ot-batachani-i-bylgari-rodoliubci-sresh.1110009
9




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене